SWG-Activiteiten

http://www.strandwerkgroep.be

Zaterdag 24 Februari 2018: Jaarvergadering in het Duinenhuis in Koksijde
Op zaterdag 24 februari 2018 om 10h organiseren we onze jaarvergadering. Dit jaar gaat die door in het Duinenhuis in Koksijde (Bettystraat 7, 8670 Koksijde). Yves Muller, Francis Kerckhof en Hans De Blauwe zullen ons boeiende uiteenzettingen brengen over sipho's, eilegsels, zeepokken en mosdiertjes. Aanvang om 10h. Ter plaatse kan je broodjes bestellen voor de lunch. Heb je nog een of andere vondst die je wil laten determineren, dan kan dat uiteraard ook op die dag.

Organisator: De Strandwerkgroep (info@strandwerkgroep.be)
Zaterdag 3 Maart 2018: Nieuwpoort-Bad
Voor de derde excursie van 2018 hebben we voor Nieuwpoort-Bad gekozen. We spreken af aan het Hendrikaplein, oostelijk einde van de dijk, bij het Westerstaketsel om 8 h (coordinaten 51.235993, 2.920457). Het laag water komt er reeds om 8h29 (-0.38 mTAW).

Organisator: De Strandwerkgroep (info@strandwerkgroep.be)
Zaterdag 17 Maart 2018: Srandopkuisactie in Koksijde
We nemen nu reeds een aantal jaren deel aan de strandopkuisactie in Koksijde. Dit initiatief is uiteraard goed voor het milieu en het levert ook een bescheiden bijdrage op voor de financi?n van de Strandwerkgroep. Afspraak in de Dumontlaan in Koksijde (aan de surfclub). Het einde is voorzien rond 12 uur aan de Bettystraat. We moeten zeker met 10 deelnemers zijn ! Noteer dus deze datum al in je agenda.

Organisator: De Strandwerkgroep (info@strandwerkgroep.be)
Maandag 2 April 2018: Paasmaandag in Audresselles
Op Paasmaandag 2 april trekken we in alle vroegte naar Audresselles in Frankrijk. Dit is een bijzonder mooie plek, ??n van de eerste rotskusten als je van De Panne zuidwaarts rijdt. Je kan hier boormossels, bijzondere naaktslakken en leuke krabben verwachten. Afspraak aan de Pointe Du Nid de Corbet om 8h30. Dat is langs de D940, net ten noorden van het dorp. Je kan er parkeren op een kleine parking ofwel langs de D940. Een waadpak kan bij deze excursie van pas komen. Laag water is er rond 8h47.

Organisator: De Srandwerkgroep (info@strandwerkgroep.be)
Zaterdag 14 April 2018: Meerdaagse excursie naar Bretagne
De meerdaagse excursie gaat door van 14 tot en met 21 april. Dit jaar verkennen we de streek rond Camaret-sur-Mer. Meer details kan men vinden onder "Nieuws".

Organisator: De Strandwerkgroep (info@destrandwerkgroep.be)
Zaterdag 19 Mei 2018: 1000-soortendag in Koksijde
Op zaterdag 19 mei 2018 organiseert de dienst Milieu en Duurzame ontwikkeling van Koksijde een '1000-soortendag'. Het opzet is 'gewoon' 1000 soorten spotten op een dag in Koksijde. De Strandwerkgroep neemt hier ook dit jaar aan deel. Met onze kennis van de mariene fauna en flora kunnen we zo wat bijdragen aan de kennis van de biodiversiteit aan de Belgische kust. Afspraakplaats en -uur zullen we hier vermelden van zodra die bekend zijn.

Organisator: De Strandwerkgroep (info@strandwerkgroep.be)
Zondag 17 Juni 2018: Jachthaven van Zeebrugge
Elk jaar bezoeken we de jachthaven van Zeebrugge. Dit is dan ook een bijzondere locatie omdat de fauna die we hier kunnen bestuderen zo anders is dan deze van het strand. Deze excursie gaat dit jaar door op zondag 17 juni. We spreken af om 10 h op het einde van Rederskaai (aan het gebouwtje van de Royla Belgian Sailing Club). Hans De Blauwe en Manu Dumoulin zullen er ons gidsen.

Organisator: De Strandwerkgroep (info@strandwerkgroep.be)
Zondag 9 September 2018: Brakwaterlopen rond Nieuwpoort
Op zondag 9 september gaan we in de namiddag onder leiding van Floris Verhaeghe het brakwater rond de Ganzepoot in Nieuwpoort onderzoeken. Afspraak om 13h langs de Pieter Deswartelaan. Als je over een schepnet beschikt, is het zeker aangeraden dat mee te brengen !

Organisator: De Srandwerkgroep (info@strandwerkgroep.be)
Zaterdag 13 Oktober 2018: Kruien in Oostduinkerke
Op zaterdag 13 oktober organiseert de Strandwerkgroep een kruiexcursie in Oostduinkerke op het strand St-Andre. Bram Conings gaat er voor ons kruien. We spreken af om 9h op het einde van de Scottlaan (tegenover boothotel La Peniche, coordintaten 5? ? 4? N, ? 3? 2? O). Laagwater om 10h59.

Organisator: De Strandwerkgroep (info@strandwerkgroep.be)
Zaterdag 29 December 2018: Eindejaarsexcursie in De Panne
De laatste excursie van onze Strandwerkgroep gaat traditiegetrouw door in De Panne. We spreken om 11h30 af op het einde van de Dynastielaan. Het laag water komt er om 12h44. Voor de lunch kunnen we onze picknick nuttigen in De Nachtegaal (Olmendreef, De Panne). Als je een of andere vondst hebt die je wil laten determineren, kan dat die dag. Er staan ook bino's ter beschikking in De Nachtegaal.

Organisator: De Strandwerkgroep (info@strandwerkgroep.be)