SWG - De Belgische StrandWerkGroep

Jaarvergadering 2020 - zaterdag 22 februari
De jaarvergadering van 2020 gaat door op zaterdag 22 februari 2020 in de De Duinpanne (= voorheen De Nachtegaal, Olmendreef, De Panne). We verwachten u vanaf 10h. De sprekers zijn dit jaar Mick Otten over 'Zeefauna en -flora met een hink-stap-sprong door Noordwest Europa' en Peter Moerdijk over de Fossielenatlas.
Grote Schelpenteldag 2020 - zaterdag 14 maart
De Strandwerkgroep neemt ook dit jaar deel aan de derde Grote Schelpenteldag. Met onze kennis van de mariene biologie willen we een steentje bijdragen aan dit project van burgerwetenschap ('citizen science'). Meer informatie volgt later.
Grote Zwerfvuilopruimactie - zaterdag 21 maart
Op zaterdag 21 maart 2020 nemen we nogmaals deel aan de Grote Zwerfvuilopruimactie. Uiteraard zeer goed voor het milieu en ook goed voor de financiën van onze vereniging, want voor onze inzet ontvangen we een bescheiden bijdrage van de afvalintercomunale IVVO. We spreken af om 9h. Afspraakplaats volgt later.
La Turballe (Bretagne) - maandag 06 april t/m maandag 13 april
We trekken in 2020 naar het zuiden van Bretagne, meer bepaald naar La Turballe, niet ver van Piriac, een van onze vroegere bestemmingen. Meer informatie over deze reis vind je elders op de website.
Audresselles (Opaalkust) - zondag 10 mei
Op zondag 10 mei 2020 trekken we naar Audresselles aan de Opaalkust. We spreken af om 9h30 aan de Pointe du Nid de Corbet. Dat is langs de D940, net ten noorden van het dorp. Je kan er parkeren op een kleine parking ofwel lands de D940. Een waadpak kan bij deze excursie van pas komen.
Excursie naar het strand Sint-André - zondag 07 juni
In juni onderzoeken we het strand in Oostduinkerke Sint-André. We spreken af op zondag 7 juni 2020 op het einde van de Scottlaan (tegenover boothotel “La Péniche”, coördinaten 51° 7’ 47” N, 2° 39’ 23” O) om 8h30. Het laag water komt er om 9h26 (+0.03 mTAW).
Avondexcursie in Raversijde - zondag 05 juli
Afspraak op zondag 5 juli 2020 op de Zeedijk in Raversijde om 20h ter hoogte van het Domein Prins Karel, voor de Roze Villa. Onder de deskundige leiding van Francis Kerckhof. Het laag water komt er rond 20h52.
Groot Buitenschoor - zaterdag 22 augustus
Op zaterdag 22 augustus 2020 zijn we te gast bij de Schorrenwerkgroep van Natuurpunt Antwerpen Noord en brengen we een bezoek aan het Groot Buitenschoor. Afspraak om 10h aan het e-paviljoen van BASF op de Scheldelaan, Antwerpen (t.o.v. ingang 6 van BASF). Na de wandeling kunnen we er onze picknick opeten en een drankje aankopen voor een schappelijke prijs. 
Jachthaven van Zeebrugge - zaterdag 19 september
Zeefauna & -flora op en rond de pontons van de jachthaven Elk jaar bezoeken we de jachthaven van Zeebrugge. Dit is dan ook een bijzondere locatie omdat de fauna en flora die we hier kunnen bestuderen zo anders is dan deze van het strand. Deze excursie gaat dit jaar door op zaterdag 19 september. We spreken af om 10h op het einde van Rederskaai (bij het havengebouwtje van de RBSC (Royal Belgian Sailing Club). Hans De Blauwe en Manu Dumoulin zullen er ons gidsen. Deze excursie organiseren we in samenwerking met Natuurpunt Knokke-Heist.
Kruien in Oostduinkerke - zondag 18 oktober
Op zondag 18 oktober 2020 organiseert de Strandwerkgroep een kruiexcursie in Oostduinkerke op het strand St-André.  Bram Conings gaat er voor ons kruien. We spreken af om 8h15 op het einde van de Scottlaan (tegenover boothotel “La Péniche”, coördinaten 51° 7’ 47” N, 2° 39’ 23” O). Laagwater om 9h26.