SWG - De Belgische StrandWerkGroep

IJzermonding - zondag 14 juli
Onder de deskundige leiding van Guido Rappé onderzoeken we op zondag 14 juli 2019 de planten van slikken, schorren, vloedmerk en duinvoet tussen de IJzermonding en Westende-bad. We spreken af om 16h30 in de Halvemaanstraat in Nieuwpoort, ten oosten van de jachthaven. Het eindpunt van de excursie is in Sint-Laureins, maar we zullen proberen om met carpooling terug naar de startplaats te kunnen terugkeren. Wil je uw auto in Sint-Laureins parkeren, dan spreken we daar aan de Koning Ridderdijk af om 16h om vervolgens naar de Halvemaanstraat te rijden.
Heist - zondag 01 september
Op zondag 1 september verkennen we nog eens de Baai van Heist. Een van de weinige plaatsen aan onze kust waar we een 'groen strand' kunnen aantreffen. We spreken af om 8h30 aan de Zeedijk-Heist in Knokke-Heist. Het laag water valt om 9h38 (0.05 mTAW).
Oostduinkerke - zaterdag 19 oktober
Op zaterdag 19 oktober organiseert de Strandwerkgroep een kruiexcursie in Oostduinkerke op het strand St-Andr?. Bram Conings gaat er voor ons kruien. We spreken af om 9h30 op het einde van de Scottlaan (tegenover boothotel?La P?nich?, co?rdintaten 5? ? 4? N, ? 3? 2? O). Laagwater om 11h31.
De Haan - zaterdag 16 november
De excrusie van november brengt ons naar De Haan, waar we onder andere naar winter- of stormslachtoffers kunnen speuren. We spreken af op 16 november aan het Leopoldplein, nabij de Zeedijk, om 8h30. Het laag water valt om 9h37 (0.31 mTAW).
De Panne - zondag 29 december
De laatste excursie van onze Strandwerkgroep gaat traditiegetrouw door in De Panne. We spreken om 8h30 af op het einde van de Dynastielaan. Het laag water komt er rond 9h33. Voor de lunch kunnen we onze picknick nuttigen in De Duinpanne (voorheen De Nachtegaal, adres: Olmendreef, De Panne).