SWG - De Belgische StrandWerkGroep

Excursie naar het strand Sint-André - zondag 07 juni
In juni onderzoeken we het strand in Oostduinkerke Sint-André. We spreken af op zondag 7 juni 2020 op het einde van de Scottlaan (tegenover boothotel “La Péniche”, coördinaten 51° 7’ 47” N, 2° 39’ 23” O) om 8h30. Het laag water komt er om 9h26 (+0.03 mTAW).
Avondexcursie in Raversijde - zondag 05 juli
Afspraak op zondag 5 juli 2020 op de Zeedijk in Raversijde om 20h ter hoogte van het Domein Prins Karel, voor de Roze Villa. Onder de deskundige leiding van Francis Kerckhof. Het laag water komt er rond 20h52.
Groot Buitenschoor - zaterdag 22 augustus
Op zaterdag 22 augustus 2020 zijn we te gast bij de Schorrenwerkgroep van Natuurpunt Antwerpen Noord en brengen we een bezoek aan het Groot Buitenschoor. Afspraak om 10h aan het e-paviljoen van BASF op de Scheldelaan, Antwerpen (t.o.v. ingang 6 van BASF). Na de wandeling kunnen we er onze picknick opeten en een drankje aankopen voor een schappelijke prijs. 
Jachthaven van Zeebrugge - zaterdag 19 september
Zeefauna & -flora op en rond de pontons van de jachthaven Elk jaar bezoeken we de jachthaven van Zeebrugge. Dit is dan ook een bijzondere locatie omdat de fauna en flora die we hier kunnen bestuderen zo anders is dan deze van het strand. Deze excursie gaat dit jaar door op zaterdag 19 september 2020. We spreken af om 10h op het einde van Rederskaai (bij het havengebouwtje van de RBSC (Royal Belgian Sailing Club). Hans De Blauwe en Manu Dumoulin zullen er ons gidsen. Deze excursie organiseren we in samenwerking met Natuurpunt Knokke-Heist.
Kruien in Oostduinkerke - zondag 18 oktober
***AFGELAST *** Door de impact van het Wuhan coronavirus is onze planning wat door elkaar gehaald. Op zondag 18 oktober 2020 organiseert de Strandwerkgroep een kruiexcursie in Oostduinkerke op het strand St-André.  Bram Conings gaat er voor ons kruien. We spreken af om 8h15 op het einde van de Scottlaan (tegenover boothotel “La Péniche”, coördinaten 51° 7’ 47” N, 2° 39’ 23” O). Laagwater om 9h26.
Koksijde Ster der Zee - zaterdag 21 november
Na een najaarsstorm kan het krioelen van de zeewezens op het strand. Hebben we dit jaar geluk? We zoeken het uit tijdens onze excursie naar Koksijde Ster der Zee. Afspraak op zaterdag 21 november 2020 om 11h op de Zeedijk ter hoogte van de Blanchardlaan. Het laag water komt er ron 11h55.
Eindejaarsexcursie in De Panne - zaterdag 19 december
De laatste excursie van onze Strandwerkgroep gaat traditiegetrouw door in De Panne. We spreken op zaterdag 19 december 2020 om 9h30 af op het einde van de Dynastielaan. Het laag water komt er om 10h43.  Voor de lunch kunnen we onze picknick nuttigen in De Duinpanne (voorheen De Nachtegaal, adres: Olmendreef, De Panne). Die dag kan je ook schelpen of organismen meebrengen die je nog niet hebt kunnen determineren.