SWG - De Belgische StrandWerkGroep

Zeebrugge jachthaven - zaterdag 13 augustus
Elk jaar bezoeken we de jachthaven van Zeebrugge. Dit is dan ook een bijzondere locatie omdat de fauna en flora die we hier kunnen bestuderen zo anders is dan deze van het strand. Deze excursie gaat dit jaar door op zaterdag 13 augustus 2022. Afspraak om 9h op het einde van Rederskaai (bij het havengebouwtje van de RBSC (Royal Belgian Sailing Club). Laagwater om 9h11 (+0.28 mTAW). Hans De Blauwe en Manu Dumoulin zullen er ons gidsen. Deze excursie organiseren we in samenwerking met Natuurpunt Knokke-Heist.
Oostduinkerke St-André + MusEos - zaterdag 29 oktober
Op zaterdag 29 oktober 2022 organiseert de Strandwerkgroep een kruiexcursie in Oostduinkerke op het strand St-André. Bram Conings gaat er voor ons kruien. Afspraak om 10h op het einde van de Scottlaan (tegenover boothotel “La Péniche”, coördinaten 51° 7’ 47” N, 2° 39’ 23” O). Laagwater om 10h51 (+0.25 mTAW). In de namiddag plannen we dan een bezoek aan MuseOs (Veurnestraat 2, 8670 Koksijde), een natuurhistorisch museum over dierkunde en vergelijkende anatomie, met de verzameling van twee gepassioneerde biologen.
Bezoek achter de schermen aan het KBIN - vrijdag 04 november
We bezoeken het Koninklijk Belgisch Instituut voor Natuurwetenschappen, met onder andere de bekende Dautzenbergcollectie. Afspraak om 10h in de Vautierstraat. Dit bezoek is betalend en hiervoor zal men moeten inschrijven. Meer informatie volgt later.
Jaarvergadering 2022 - zaterdag 05 november
Save the date: onze jaarvergadering van 2022 gaat door op zaterdag 5 november, met onder andere een uiteenzetting door Luna van der Loos over zeewieren !
Eindejaarsexcursie in De Panne - maandag 26 december
De laatste excursie van onze Strandwerkgroep gaat traditiegetrouw door in De Panne. Afspraak om 8h30 op het einde van de Dynastielaan. Het laag water komt er om 9h32 (+0.01 mTAW). Voor de lunch kunnen we onze picknick nuttigen in het bezoekerscentrum De Duinpanne. Die dag kan je ook gerust je vondsten meenemen om te laten determineren.