SWG - De Belgische StrandWerkGroep

Kruiexcursie in Oostduinkerke - AFGELAST ! - zaterdag 09 oktober
Omdat de meerdaagse moest verplaatst worden, is deze excursie afgelast, maar niets weerhoudt jullie om individueel op zoektocht uit te trekken.   Op zaterdag 9 oktober 2021 organiseert de Strandwerkgroep een kruiexcursie in Oostduinkerke op het strand St-André. Bram Conings gaat er voor ons kruien. Afspraak om 9h op het einde van de Scottlaan (tegenover boothotel “La Péniche”, coördinaten 51° 7’ 47” N, 2° 39’ 23” O). Laagwater om 9h54 (+0.14 mTAW). Opgelet: in de Strandvlo verscheen eerder een andere datum!
Jaarvergadering 2021 - zaterdag 16 oktober
Plaats: Bezoekerscentrum De Duinpanne, Olmendreef, De Panne Programma 10h Ontvangst met koffie 10h30 Voordracht door Dr. Johan Vellekoop: De dag die het leven voorgoed veranderde: het verhaal van de meteorietinslag en zijn gevolgen voor de mariene fauna in de Belgische subtropische krijtzee. 12h30 Broodjeslunch (bestelling en betaling kan ter plaatse worden geregeld) 13h30 Administratief gedeelte 14h Voordracht door Gerard Heerebout over Onderzoek in oude databases, tijdschriften en boeken 16h Einde
Excursie naar Koksijde Ster der Zee - zondag 07 november
Na een najaarsstorm kan het krioelen van de zeewezens op het strand. Hebben we dit jaar geluk? We zoeken het uit tijdens onze excursie naar Koksijde Ster der Zee. Afspraak om 8h op de Zeedijk ter hoogte van de Blanchardlaan. Het is laag water rond 8h56 (-0.11 mTAW).
Eindejaarsexcursie in De Panne - zaterdag 11 december
De laatste excursie van onze Strandwerkgroep gaat traditiegetrouw door in De Panne. Afspraak: We spreken af om 12h op het einde van de Dynastielaan. Het laag water komt er om 12h59 (+0.84 mTAW). Voor de lunch kunnen we onze picknick nuttigen in het bezoekerscentrum De Duinpanne.