Verse zeeklitten | SWG - De Belgische StrandWerkGroep

Verse zeeklitten

Forums: 

Beste SWG-ers

Naar aanleiding van het artiekeltje van Natal Severijns over de talrijke vondsten in Koksijde na een hevige storm, zou ik jullie een gunst willen vragen.
Professor Jean-Pierre Féral, hoofd van de mariene onderzoeksgroep van de Universiteit van Marseille, vraagt me of het mogelijk is om verse specimens van Echinocardium cordatum (zeeklit) op te sturen. In Marseille doen ze fylogenetisch en biogeografisch onderzoek van alle zeeklittensoorten in Europa, op basis van morfologische en genetische informatie.
Van de zuidelijke Noordzee populatie hebben ze momenteel nog geen exemplaren, en dit hiaat kunnen we natuurlijk niet toelaten.

Natal Severijns vond in december maar liefst 50 verse zeeklitten in Koksijde! Mocht er in de nabije toekomst opnieuw een grote vondst zijn, zouden jullie me dan kunnen verwittigen en eventueel de zeeklitten meenemen in een emmer met zeewater? Met een tiental exemplaren zouden we al heel erg content zijn.
De bedoeling is dat de zeeklitten vers/eventueel levend in 70-95% alcohol (geen formol) bewaard worden en dat ik ze in bokalen naar Marseille stuur.

Je kan me altijd bellen op 0485/47.31.03, tijdens kantooruren op 059/34.21.35

Hartelijk dank bij voorbaat,

Ward Appeltans