Dagtochten met het onderzoeksschip RV Simon Stevin (BioBlitz at Sea) | SWG - De Belgische StrandWerkGroep

Nieuws

Dagtochten met het onderzoeksschip RV Simon Stevin (BioBlitz at Sea)

Toegevoegd op 2023-05-21 10:41:29 door Ameye, Tom
Het VLIZ biedt ons de unieke gelegenheid om deze zomer mee te varen met het onderzoeksschip RV Simon Stevin 8
Beste leden van de Strandwerkgroep,
Het VLIZ biedt ons de unieke gelegenheid om deze zomer mee te varen met het onderzoeksschip RV Simon Stevin.
Het betreft drie ééndagsreizen met vertrek uit Oostende. De staalnames kunnen met verschillende technieken gebeuren en op verschillende locaties.
Hierbij de uitnodiging van het VLIZ. Inschrijven kan via de link in het bijgevoegde document of indien het niet lukt per email aan jeanpaul.vanderperren@telenet.be met vermelding van emailadres en telefoonnummer.
De deelname is volledig gratis en voorbehouden aan wie lid is of wordt van de Strandwerkgroep.
Natuurvriendelijke groeten,
Het bestuur van de Strandwerkgroep

Dit jaar krijgen jullie van het Vlaams Instituut voor de Zee (VLIZ) de unieke kans om mee te varen met het onderzoeksschip RV Simon Stevin op 20 juli, 16 augustus of 31 augustus 2023 (ong. 8-17u.).
 
Tijdens deze 3 expeditiedagen daagt het VLIZ ons uit om een ‘BioBlitz at Sea’ te houden en zoveel als mogelijk mariene soorten te observeren van op de lijst van het Belgian Register of Marine Species (BeRMS, door LifeWatch). Wie weet vinden we wel nieuwe soorten?
 
Het is ook een uitgelezen moment om kennis te maken met het onderzoeksschip en je te verdiepen in het mariene leven voor onze kust!
 
Schrijf je in op één van de 3 data via deze link (deadline 5 juni). Geef je voorkeursdatum op en duid aan als je nog op andere data beschikbaar bent. We proberen zo goed mogelijk rekening te houden met jullie voorkeur en delen ten laatste op 20 juni de definitieve verdeling mee.
 
Let wel:
(1)    De plaatsen zijn beperkt. Er kunnen per vaart maximum 10 deelnemers mee. Deelnemers (minimum 18 jaar) moeten effectief lid zijn van de Strandwerkgroep vzw. Deelnemers engageren zich om nadien mee te werken aan de rapportage van de expeditie in De Strandvlo. En hebben bij voorkeur kennis of sterke interesse in (bepaalde groepen) zee-organismen.
(2)    Of de vaart kan doorgaan hangt af van het weer. Als er storm op zee is, varen we uiteraard niet uit. Deze beslissing ligt volledig in handen van de kapitein van het schip.
(3)    Deze zomer organiseren we ook vaarten voor het burgerwetenschapsinitiatief SeaWatch-B. Deze zullen inhoudelijk wel iets anders ingevuld zijn. Als je ook een SeaWatcher of buddy bent vragen we je om een keuze te maken tussen een van de twee expedities, zodat zoveel mogelijk mensen de kans krijgen om mee te varen.
 
Meer praktische en concrete informatie bezorgen we later aan de ingeschreven deelnemers.
 
Vriendelijke zeegroeten
Nancy en Jan
 


[Overzicht] [Login]